WAT ZIJN JOUW HUID UITDAGINGEN?

Huidproblematiek. Een alles omvattende term van acne tot littekens en van een droge huid tot pigmentatie. Door de juiste behandeling passend op jouw huidtype, laten we jou weer stralen. 

Meest voorkomende huidaandoeningen.

Acne

Pigmentatie

Rimpels

Poriën

Veroudering

Droogheid

HUIDVERZORGING

Van nature heeft de huid een herstellend vermogen en is in staat om zichzelf in goede conditie te houden. De huid is ons grootste orgaan en haar functie is om het lichaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Tegenwoordig wordt onze huid veel meer belast dan vroeger.

 

We wassen met wasmiddel, douchen met zeep, zitten thuis in de verwarming of airco, lopen rond in verontreinigde steden, genieten van de zon en nog veel meer.  Een verstoorde aangetaste huid barrière is het gevolg van de diverse invloeden, waardoor de huid moeite heeft met het vast houden van vocht.  Een goede huid barrière voorkomt dat het vocht uit de huid verdampt.

SKIN
SKIN

HUIDVERBETERING

De snelheid waarmee de huid veroudert varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals genetica, levensstijl en omgevingsfactoren. Over het algemeen begint de huid tekenen van veroudering te vertonen vanaf ongeveer het 25e levensjaar, en deze veroudering neemt toe naarmate we ouder worden.

Er zijn twee soorten huidveroudering: intrinsieke en extrinsieke veroudering. Intrinsieke veroudering wordt beïnvloed door genetica en verloopt geleidelijk, terwijl extrinsieke veroudering wordt veroorzaakt door externe factoren en kan worden versneld door levensstijlkeuzes en omgevingsfactoren zoals blootstelling aan de zon, roken en vervuiling.

Tekenen van huidveroudering zijn onder meer rimpels, fijne lijntjes, pigmentvlekken, verlies van elasticiteit en stevigheid, dunner wordende huid en een doffere teint.

Het is belangrijk om een ​​goede huidverzorgingsroutine te volgen en levensstijlkeuzes te maken die de huid helpen beschermen tegen schadelijke factoren en de algehele gezondheid en uitstraling van de huid bevorderen. Dit kan helpen bij het vertragen van de tekenen van huidveroudering en het behouden van een gezonde, stralende huid.